Virusfoggen

Foggen?

Het fenomeen foggen bestaat al enige tijd en wordt ingezet voor diverse doeleinden o.a. bestrijding tegen schimmels, bacteriën, virussen en andere microscopische verontreinigingen. J. Poortvliet kan in elke ruimte de fogger inzetten mede door de ondersteuning van gecertificeerd personeel denkend aan VCA, GMP, Cleanroom en diverse andere specialistische certificeringen uiteraard behoort een VOG verklaring tot de mogelijkheden.

Plan van aanpak

Alvorens het foggen in werking wordt gesteld meten wij de ruimte in en beoordelen of een grondige schoonmaak vooraf nodig is. Tijdens de voorronde zetten wij al desinfecterende middelen in ter ondersteuning van de fogger. Elektronische apparatuur zal worden afgedekt na de schoonmaak hiervan. Na het sluiten van ramen, raamroosters en eventueel tochtopeningen van o.a. deuren kan het fog-proces in gang worden gezet. Hoewel de fogger niet meer geluid voortbrengt dan een stofzuiger is het niet wenselijk dat men direct blootgesteld wordt aan de mist vanuit de fogger. Onze medewerkers zijn voorzien van de nodige PBM’s (Persoonlijke Beschermings Middelen).

Waar en wanneer?

Het foggen kan je in elke situatie inzetten daar waar geen virus of bacterie gewenst is, de fogger komt het best tot zijn recht als er gedurende 6 à 8 uur geen verkeer in de betreffende ruimte plaatsvindt vandaar dat veel opdrachten voor of na sluitingstijden plaatsvinden. De uitvoering vindt momenteel in heel Nederland, België en deels Duitsland plaats in o.a. laboratoria, cleanrooms, scholen, openbare ruimten, tankstations, treinperrons, kantoren, particulieren woningen, centrale verkeersruimten in winkelcentra etc.

Kostenplaatje

Foggen is een redelijk sneller manier om van virussen en bacteriën af te komen echter zal je de gehele ruimte van boven naar onder moeten behandelen. Na het inmeten van een opdracht kan een prijsopgave op maat worden opgesteld welke onderbouwd wordt met adviezen om toekomstig foggen economisch te houden. Periodieke en zelfs dagelijks foggen worden tegen vaste tarieven uitgevoerd zolang de situatie niet wijzigt,